LCHF, GI eller gottegris?
Vardagslyx i detta kolhydratfattiga hem. Det kan ju lätt bli jäkligt enformigt så därför bjuckar jag på detta grymma recept. Innehållet ligger redan långt ner i magen.
Ingredienser:
Fyllning
*400 gram köttfärs
*salt och peppar
*2 st vitlöksklyfta(or)
*1 st gul lök(ar)
*3 msk vatten
*1,5 msk tomatpuré
*timjan
Botten
*4 st ägg
*1 dl grädde
* 2 msk smör
*1 tsk oregano
Täcke
*2 dl riven ost
*1 dl grädde
*0,5 dl crème fraiche
*10 st cocktailtomater
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
Operation storstädning
Här har operation storstädning startats. Vi kan ju alltid låtsas att det är för att det vankas jul ( som om någon trodde jag brydde mig). Den sanna versionen är att på onsdag kommer det hit en mäklare för värdering och planering inför försäljning. Med något kalla fötter ger jag mig in i matchen. Förändring javisst!
Kan inte december bara ta slut nu? Av flera anledningar än jag orkar räkna upp.