LCHF, GI eller gottegris?
Vardagslyx i detta kolhydratfattiga hem. Det kan ju lätt bli jäkligt enformigt så därför bjuckar jag på detta grymma recept. Innehållet ligger redan långt ner i magen.
Ingredienser:
Fyllning
*400 gram köttfärs
*salt och peppar
*2 st vitlöksklyfta(or)
*1 st gul lök(ar)
*3 msk vatten
*1,5 msk tomatpuré
*timjan
Botten
*4 st ägg
*1 dl grädde
* 2 msk smör
*1 tsk oregano
Täcke
*2 dl riven ost
*1 dl grädde
*0,5 dl crème fraiche
*10 st cocktailtomater
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
Kommentarer
Trackback