Psykologi på ICA

Skönt med bloggar för här kan man få ur sig de lite mer märkliga funderingar och tankar man har..
Tänkte idag på när man är och handlar, hur mycket det säger om en person vad som finns i kundkorgen. Det säger en hel del, och mer än vad man tror. Lika samma om man kikar in i folks kylskåp, vilket inte är lika lätt som att kika ner i korgen i affären av förklariga skäl. Så vad kan man se då?
Du handlar en liten cola, en färdig fryst rätt, och en påse chips- Du är ensam, inte särskilt intresserad utav matlagning och kosthållning. Du är förmodligen hantverkare och har inte så mycket vänner. Framförallt är du man.
Du handlar en fryst pizza, lightläsk- Samma som ovan, dock oftast kvinna, lågutbildad och har dubbelmoral.
Du köper märkesvaror, färskt ur charkdisken och tonic- Du lever ett lyxigare liv, har dålig koll på pengar (dock ganska gott om dom) och dricker alldelles för mycket, dock ursäktat med att det iaf är findricka. (alkisar dricker väl inte gin och tonic?)
Du köper en hel kundvagn överfull med varor för en halv armé- Du är kvinna, har en drös med ungar, lågutbildad, gärna hemma med barnen jämt, ursäktar din besvikelse över livet med att jöda barnen och alltid finnas där som mamma-inte som kvinna.

Hoho. Själv handlar jag en korg full med: sarkasm, ironi och bitterfitteattityd. Hoho.

Förmiddag med TBC-spruta. Aj. Lunch med Nisse och pizza i vällingby. Kaffe hemma hos mig på ballkongen i solen. När Nisse gått satt jag kvar och läste i solen, kändes den vinterkalla, bleka huden värmas upp, få lite färg, hettas upp. D-vitaminerna som fylls på, lyckan som kommer krypandes. Idag är dagen med så mycket vardagslycka som man kan ha sådär utan egentlig anledning. Den där lyckan som är bäst.
Städade på balkongen lite också och tog äntligen bort den gamla jorden från förra sommaren. Fick sån god lust att åka raka vägen till plantagen och köpa plantor och jord. Här ska planteras lika fint som vanligt, nya solstolar ska inhandlas. För ska en sommar spenderas i sommar, så ska balkongen vara finare än någonsin! Längtar!
image91


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback