Frugornas tjejdag

Efter att ha tvättat, låst mig ute och dammsugit mötte jag upp frugan för att inhandla slingmedel och hinka kaffe. Vi bytte julklappar, skvallrade, gjorde slingor, åt lussebulle och kollade sex and the city. Äkta tjejdag med andra ord. Jävligt mysigt, och länge sedan! Nyårslöftena ska plitas ner, tvätten vikas och välja kläder tills i morgon. Jisses, nyår i morgon. Snart 2009, vad hände? Tiden sprang före. En årskrönika kommer i morgon. Vill ju inte vara sämre inte..  


Lussebulleskryt


Har du glömt skryta om mina saffransbullar och saffransspiror jag gjorde i början på veckan.
Nu undrar jag mest vem som ska äta dom?

Fly förbannad men dagen räddad

I morse när det var dags att springa till bussen insåg jag att min livvakt är borta. Stulen, bortrövad, kidnappat. U name it.
Det är fan förjävligt, låt andras grejer vara! Att jag fick stå i blåshålet Vällingby och vänta på t-banan i 30 minuter gjorde inte dagen bättre. Sen kommer vändningen. Kocken som är mansgrisarnas mansgris hade nybryggt kaffe på åt mig, Bara mig. Människan har av principer (?) aldrig kokat kaffe på 9 år, men gör det i morse, åt  frusna mig. Det mina vänner, är kärlek. Ett par smärre nervsamanbrott senare är jag tillbaka på ruta ett och undrar varför det aldrig slutar vara söndag.

P.s. Om någon ser min dörrvakt, 15 cm hög, klädd i amerikansk-fotbolls-kläder, snäll och väluppfostrad, så mig honom tillbaka. Jag vill sova tryggt om natten.

Tack för idag gott folk, nu går jag i ide.

Nu kastar jag in handduken för idag och kryper ner under dubbla täcken för att läsa ut boken jag lånat av Fanny. Snart kan jag inte skjuta på att läsa inför den muntliga tentan, men glömmer det för ett ögonblick till.
5.30 ringer klockan igen för att åter spendera 10 timmar på kronan. Fokuserar på lönen istället.
Natti natti

Mellandagarnas mellandag

Det vart visst lite mellandagsrea igår iaf. För efter jobbet mötte jag K i Kista och spenderade resten av kvällen där.
Ett par kassar tillsammans fick vi ihop iaf. Idag är det tungt att jobba. För mycket sena kvällar och för mycket tidiga mornar. Ikväll blir det nya morgonrocken i soffan, en film, tända ljus och tystnad. Kanske ska jag titta på lite resor och drömma mig bort lite också... Fan, saknar mia flickor. Tjejmyskväll snart?

Mellandagsrean är en flopp

Seg dag på jobbet trots mycket att göra. Lämnade stället på lunchen för att hinna slåss med övriga på mellandagsrean. Kom nyss tillbaka, tomhänt. Blir mest stressad och besviken. Så två insikter idag. Mellandagsrean är överreklamerad och jag har inget att ha på mig på nyår. Jag som tyckte att dom två hörde så bra ihop.
Tillbaka till jobbet nu, resten får vänta.

Julafton i bilder


Massa paket under den något mindre granen..


Finaste mamman och bästa mormorn.


Fina Tomtefar


Plirig Tomtemor


Finaste inslagningen


En av de bästa julklapparna och linslusen


Julafton på kronan

Tomt på vägarna i morse, parkering utanför entrén. Några minuter sen, tomteluva på huvudet och flätor.
 Då var det jul då, på jobbet är jag. Det är soluppgång, man känner lugnet utanför.
Här roddas det julmat snart för fullt, men just nu sitter jag ihopkrupen i fikarummet med varmt kaffe.

Igår infann sig första lilla julkänslan. MIddag hos fina F med familj och Björn. Barn gör alltid att jul känns lite mer på riktigt. Jullljus, julmatt, glögg, julöl och pepparkakor med ädelost plussades på. Julklappar och mys i soffan.
Ikväll blir det lite julmat med familjen och klapputdelning. I morgon vägrar jag lämna sängen.
                                        Kanske bara för att kika på de fina klapparna då..


God jul alla fina. Ni finns hos mig hela tiden.

Jobbjuletid.

Sådär. Då har de flesta börjat sin julledighet och jag börjar min jobbledighet. Ja, ledig från skolan iaf. Det är okej faktiskt, trots att bussen går sex, inget solsken hinns med och socialt liv är att nästan glömma. Men, jag är positiv för jag kommer få ett fett pengakuvert och får äta ris-alá-malta. Det ni, är inte illa pinkat! Att jag sen får en del bekräftelse när jag kommer tillbaka hit är bara trevligt, det behövs lite smicker och kärlek.

Dessutom, har jag fått en julklapp redan. Av Kim. Superläckra stövlar. Det gör en på lite extra bra humör det med.
Så nu ska jag skutta tillbaka till sysslorna, genast!

Unvikande..

Det är en del som jag håller undan här i bloggen av fler anledningar. Saker som helt enkelt är för provata. Jag skriver bara för mig och egentligen så vill jag ösa ur mig en massa ord. Det är ofta så jag bearbetar saker, men nu låter jag det vara. Det är helt enkelt bara för mig just nu.

Idag är enda dagen jag är "ledig" fram till nyår. Med andra ord, jag har massor med saker att göra, men behöver inte lämna området iaf. Listan är skriven, julkaffet är färdigt i bryggaren och Malou på tv'n. Med andra ord; dags att sätta igång!

Det är gjort nu

Nu är det gjort. Träningskortet för nästa termin är inhandlat. Det gamla hederliga nyårslöftet kommer åter köras; i år ska jag träna mer och leva hälsosammare. Med andra ord. Allt är som vanligt, till skillnad från att jag faktiskt KAN träna nu.
Längtar efter att bli pigga, glada Viktoria igen med hoppande enorfiner. Hopp!

Hårkaos

Helt galet hur 2 hundar kan fälla så mycket hår på så kort tid. 2 nätter, inga dagar men det är hår överallt. Eller inte nu förståss eftersom jag sanerat lägenheten precis. Dammsugit, våttorkat i takt till svettdropparna. Tvättat har jag också. 
Om jag lyckas plugga också så vore det pricken över. Egentligen vill jag sova och höra om Sandras dejt istället. Promenad och koffeinöverdos är redan avklarat. Fasen vilken effektiv förmiddag, är nästan lite stolt.  

Avstängd mot min vilja..

Så mycket som jag vill skriva, men det sitter fast. Jag har stängt av, utan att kunna hjälpa det. Vill vara ledsen, gå vidare, slicka sår, bli stark. Istället blockerar jag, pratar med människor som får mig att skratta. Undviker att berätta för att undvika att prata om det. Undviker att tänka, analysera och älta. Försöka sova, sova utan drömmar.
                                                                      Sova utan kvävande ensamhet.

Inredningsdax.

Funderat, filosoferat och bollat ideér ett par timmar. Kaffe och en Nisse med tumstock i högsta hugg. Det är så roligt att planera, rita och möblera i huvudet. En inköpslista finns redan där bakom hornhinnan, tyvärr inte finanserna för allt det där. Lite smådetaljer har jag i alla fall bestämt mig för. Lite kan göra mycket och jag behöver förändring. Att köpa ny säng räckte inte riktigt. Som alltid tycker jag det är lättare att strukturera yttre saker än inre.

Nu var det visst helg. Jag tyckte dock det kändes som fredag igår så nu är jag förvirrad. Iaf ska det bakas lussekatter i morgon, oavsett vad. Och promenera i regnet för jag är hundvakt hela helgen -perfekt vädertajming.
Trevlig helg!!

Myskväll = fettokväll

Efter en helvetisk dag med de små monstrena (dock är dom sjukt underbara emellanåt) mötte Bonér upp för myskväll at my place. Min tanke om att bjuda på finmiddag gick lite i stöpet. Bästa donnan förstod läget och det hela sutade med att vi tryckte en pizza. Mysigt var det iaf och en lyxrätt med lax är utlovad till nästa gång.

En dag kvar och jag är gladare än någonsin för att jag ska ha med gamlingar att göra i framtiden. God natt!

Mord på comhem

Jag brukar inte vara den som sitter hemma och retar upp mig på olika företag men nu är jag kokande. Jag är så jävla trött på att sitta i telefonkö till Comhem varje månad för att idioterna vägrar skicka en rätt faktura. De är dessutom ganska otrevliga, har ett onödigt tonvalssystem och lång kö med många felkopplingar. Blir det fel nästa månad såkan dom ta sitt skit och stoppa upp! Bytt elbolag har jag också i farten. Märks det att det börjar tryta med finanserna?

Sängtime.

Nu är det dags att nanna. Ska krypa ner i min stoooora säng. Tveksamt om det går att hitta mig där i...
Lär behöva ett par timmar skönhetssömn för i morgon ger jag mig i kast med snoriga ungar igen. Laddar med skydd, öronproppar och massa kärlek. Natti natti.

Snabba slutsatser..

Den som trodde att det skulle gå att lämna något onyttigt kvar i mina skåp trodde fel. Eller, fritt fram att lägga dit det, men räkna inte med att det finns kvar med andra ord. Det där med mat går inte riktigt min väg ikväll..
Beställer en parma/mozzarella-macka på café med Fanny, hungrig som ---. Efter 30 minuter ungeför kläcker jag ur mig lite osäkert att det inte var någon parmaskinka på min macka... Inte konstigt att den var så sjukt smaklös. Mina snabba slutsatser är inte att leka med..


Tillskott i inredningen


Japp, jag har gått och köpt en ny säng. Sådan där som man inte behöver trilla ur, trängas i utan bara drunkna i.
Har en massa bloggar att läsa, lite plugg och städning att göra. Men det får vänta tills i morgon, för nu ska jag krypa ner i min nya, stora, underbara säng!

Uråldriga adressboken kommer fram

Jag är uråldrig. Jag har en adressbok. I bokform då, ingen cool teknisk pryl. Insåg dock att den inte var uppdaterad på MYCKET länge så det har jag nu tagit tag i. Bläddrade och insåg hur många människor som ändå kommit och gått ur ens liv. Hur viktiga en del är, för att sedan bli helt betydelselösa. Främlingar som man kanske inte ens skulle känna igen längre. Jag tycker det är ganska skönt egentligen. Att sortera och kasta ut-är även bra bland människor.

Dagens bedrift är iaf att jag numera har ALLA hjul till min duschkabin. Fint, 3 år tog det. Bästa Nisse skötte snacken, vips så blev dom även gratis OCH ditsatta. En sak mindre på listan-CHECK.

Nu är det lunch, en sen sådan.


Vaknar till ljudet av knäckebröd

Nyss uppvaknad. Vaknade av att en av mina jobbs chefer ringde. Att hon dels väckte mig är en sak, men att hon knaprade knäckebröd och smackade i mitt öra gjorde inte att jag hade lättare för att leta upp schemor, och tänka till. Sa iaf ja till 4 dagar än så länge, plus alla dagar på kronan. Mycket pengar i januari/februari. Skönt, det behöver rulla lite nu..

Idag blir det till att plugga inför färdighetsexaminationen på sös i morgonbitti. Sen ska jag ha helg, så jäkla mycket helg.

Matfrosseri

Jösses. Jag är fortfarande mätt efter gårdagens matfrosseri. Spenderade kvällen med bönorna, och lilleman såklart. Sandra gjorde grym lasagne, hade bakat de bästa muffisarna jag smakat-med färska hallon och vit chocklad. Tessan hade med sig blåbärspaj och vaniljsås. Ja.. Ni förstår resten.. Jag RULLADE hem. Och är fortfarande mätt idag! Men jäklar va mysigt. De är fina de där tjejerna..


Sbg's äldrevård är värre än boskapsslakt

Att sundbybergs äldrevård är sämst i Sverige hörde vi snällt på nyheterna, men hur illa det faktiskt är kan man bara se med egna ögon. De stänger ner sina provosoriska lokaler i Bromma, men har vänligt nog flyttat allt-förutom de äldre. De sitter likt boskap i korridoren i sina rullstolar och äter vid sängbord som de flyttat ut. I matsalen är det tomt. Personalen är förtvivlad, många har flyttat närmare jobbet, men blir nu ovisst utkastade till andra ställen. Ena dagen till den andra, utan någon förvarning. De flesta vet väl idag att nutritionen är det viktigaste för att man ska må bra, men vården har glömts bort. Om någon tror att risgrynsgröt var och varannan dag ger de äldre den energi och näring de behöver-säg det till mig ansikte till ansikte. Upprörande och förtvivlat-för alla inblandade. Äldre, anhöriga och personal. Är gladare än någonsin att jag lämnade sumpan. Skrapar man på ytan i den fina kommunen ser man bara smuts. De sminkar över skiten i stället för att duscha, och använder stark parfym. Hua.


Studieteknik, javisst!

Och en skön sak. När man får ett halvt poäng över godkäntgränsen vet man att man pluggat så pass att man även haft en aningens fritid ;) Nu är även farmakologin avklarad, jag är fortfarande i fas och omtentor är ett minne blått.

I morgon ska det mysas. Ska till-lillhjärtat Sandra för mys, mat och kramar. Tessan kommer också, underbaring! Hon har massa kärleksskvaller som vi kan gotta oss i, för det verkar ha dykt upp en hemlig kärlek !

DU är saknad.

Just nu är det fullt upp, mest hela tiden. Det är dock ganska skönt, det gör att tankarna hålls borta -lite till.
Helgen vart lugn, med god mat, rödvin, kvällspromenad, 20 röda rosor och frukost på sängen. Ett par minuter plugg men framförallt. Anders födelsedag igår. Minnesstund i bästa Ivar los park, rosor, tända ljus och Kent. Det är så viktigt med att få säga farväl, sätta punkt. Inte glömma utan acceptera. Gå vidare, med fina minnen. Fanny, jag, Anders syrra, barndomskompis och Ulrika. Chokladtårta, kaffe och minnen. 26 år och 1 dag skulle DU varit idag. DU är saknad.

                                      


RSS 2.0