En dröm

Jag drömde i natt, en sådan där dröm som man vaknar av lycklig. Jag drömde om kärlek. Jag var i en annan stad, med någon jag aldrig sett tidigare. Det var en sådan kärlek där det inte funderades. Vi kunde inte slita oss ifrån varandra, vi var hela tiden. Andra kom och hälsade och ingen av oss tänkte på att det nu vart offentligt, vi kunde ju inte låta bli. Vi kunde ju inte slita oss från varandra...

Fjällenweekend?

Hoho, någon som vill med till Sälen en weekend V 12? 19-22 mars? Jaaaaaaaaaa. Vi kommer rocka i backen!
                         
Förmodligen slå ihjäl oss och vara bakfulla. Man kan ju låtsas? Kul kommer det vara i alla fall!

Biljardkväll

Håller på att snöa in, men det är bara mysigt. Igår vankades det biljard och talangen sitter visst i. Som Fanny uttryckte det; "Robban bidrog ju med något bra iaf". :)  
                    
Tror inte jag har varit på biljardpalatset sedan de införde rökförbud, men även om det var skönt att kunna andas där inne så vart stämningen inte lika mystisk som när rökridån var nere och man knappt kunde se bordet framför sig.

                    
                      Jag, palmen och bokhyllan. Och ja. Både den och böckerna vill iväg så
                                    Annas idé om bokcirkel välkomnas :D

Trotsar och beger mig ut

Vila och vila. Vart snabbfika hos mormor med mammi och sen en runda på Sumpan. Småstaden som står still. Affärerna stänger 15 och allt känns precis som förr. Ända skillnaden var att det ploppat upp en del inredningsaffärer. Blir som vanligt så sugen på nytt, omgjort och fint. In i duschen nu och göra sig i ordning. Trotsar humöret som säger nej, den svagt molnande ångesten i magen och tårarna bakom ögonlocket. Det blir biljard och en öl om ett tag. Jag måste ju ut och går på att det brukar ju bli bra när man väl kommer dit..
Det ända som inhandlades var en bok på stadsmissionen. Behöver läsa något. 
                           Tjejer, vi borde bli bättre på att cirkulera böcker!!??


Vilodag

Idag förtjänar jag en dag i vila. Den här veckan kunde knäcka vem som helst. Inte nog med all känslomässig tömning och tårar (som bara det kunde knäcka vem som) så har det varit 2 hemtentor som skrivits och praktik hela veckan.
Ja, att jag skriver tentorna timmarna innan deadline är ju lite mitt eget fel då, men jag borde filma koncentrationen. Var ganska nöjd med resultatet till slut i alla fall.

Minutrarna efter att jag mailat tentan så åkte jag och mamma och storhandlade. Hon-gräsänkling över helgen och glassugen. Jag-gapande tomt kylskåp/skafferier/frys. Problemet min min käre mamma är att vi var TVÅ timmar på citygross. Det är det bara hon som lyckas med. Nu är det iaf fullt i skåpen igen och jag kan äta ett tag till med andra ord.

De delar av mitt liv som åker berg- och dalbana just nu lämnar jag åt mitt privatliv och mina närmaste så länge. Det gör lite för ont helt enkelt.

Lyckorus efter operationen.

Hemma igen efter den bästa dagen på länge. Och ja, ni som undrar, operationen var bland det mest spännande jag sett! Var en höftfraktur som visade sig vara allvarligare än de trott efter att sett röntgen, det fanns fler frakturer. De kallade in ytterligare en överläkare och operationen tog mycket längre tid. Jag fick klättra upp två trappsteg på en stege och hade första parkett rakt ner i snittet. Vilken grej! Stålrör, benpipor, märghålor, blod, muskler, senor, benhinnor. Sågar, spikar, borrar och tänger. Jag kände mig nästan hög när jag kom ut, full av endorfiner- och kramp efter att stått still uppe på stegen så länge. Handledar träff efter det och nu är jag hemma. Kokat mig en stor kanna kaffe och tänkte spinna vidare på min energi och knopa ihop min tenta nu i farten. Och ja. Anestesisyrra eller operationssyrra. Vilken grej. Kommer sluta med att jag tagit alla specialiseringar som finns. Mellan operationerna förlöser jag en och en annan unge också :D

                                        Ha det så bra i solen nu!


Operation

Nu skrubbar jag in för att vara med på en operation. Ska få se när de opererar en pertrochantär femurfraktur (höft) på en tant. Jisses. Det flyger fjärilar i magen just nu. Kanske inte är alls så morsk som jag tror och tycker det är läskigt. Eller så tycker jag det är så faccinerande att det blir en operationssyrra av mig sen..

Lasse Lindh

Det finns en ny karl i mitt liv. Iaf mitt musikaliska. Eller ny och ny, men återupplivad gammal kärlek. Den blossade upp efter lördagens melodifestivalomgång. Älskade Lasse. Vilken stjärna, vilka texter. Rätt in i hjärtat. Har fått Sandra att bli lite kär hon med så nu har jag någon att dela den med. Ni andra, blunda och lyssna. Annars vet ni inte vad musik är.


Fan, gå och duscha istället!

Förutom att jag gjorde en så grym köttfärssås att den nockade mig ur soffan så har dagen varit ganska lam. 
Borde skriva tenta, men har tankarna på annat håll. Stökigt hemma är det också, det irriterar mig. Eller som BlondinBella skulle sagt: "jag vill vara en affärskvinna som ändå håller det rent och fint hemma". Hoho. Lätt att säga när man är 18 och inte ens vet vad hushållssysslor är, för det gör ju polacken de betalar svart. Hon tror säkert de gillar det också.
Så, Sandra och Anna. Det är ert fel att jag nu sitter här och eldar upp mig för den stackars blonde jävulen istället för att få något gjort!!

Hjärtedagen över, i år igen.

Så, då var hjärtans dag över också. För i år. Jag lyckas 'aldrig' riktigt fira den där klyschiga dagen med någon karl. Igår fick jag dock fira den med skadade på SÖS hela dagen, med familjen på efteriddagen hos farmor och sen hos mina hjärtan, Sandra och hennes lilla Adam. Och som alltid när vi ses blir det frosseri-på hög nivå. Jag är fortfarande mätt!

Nu är jag vaken, kaffet är på, nyhetsmorgon i bakgrunden. Jag älskar söndagar. Visserligen ska jag stresskriva en tenta idag och hoppas hinna träna. Den där fikan hoppas jag att jag kan skjuta på tills i morgon..

Vårfavorit


Bjuder på vårbild från Snaps. Har för mig att det var kallt som satan, men dock så mysigt.
Saknar min skrutta och hoppas Thailand är grymt!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Thess

Regler:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta åtta sanningar om dig själv.
3. Utmana åtta personer.
4. Skriv ett meddelande till de åtta personerna så att de vet att de är utmanade.

Så här kommer mina "sanningar".

1. Jag är oftast mer klämkäck än jag egentligen är.
2. Jag pratar för mig själv när jag är hemma ensam.
3. Jag har sjukt svårt för att bli kär (det kanske inte är någon hemlighet?)
4. Jag är sjukt pedant när det gäller insidan på mina skåp.
5. Jag älskar snyftfilmer, mer är alltid bättre.
6. Jag är matmissbrukare.
7. Jag tycker det är lite läskigt att ringa okända människor (Vilket jag tvingas göra numer en massa)
8. Jag har så svårt för att kasta saker som det inte är fel på att det pirrar lite extra när schampoot äntligen är slut.

Jag utmanar Sandra, Anna, Fanny, Tezzan, Sulan, Jonny och Maja

Svårt att vara mer tydlig

                                                              

Irriterande

Åker flera timmar tidigare in till söder då jag hade bokat en tid. Ingen öppnar dörren. Ljudligt irriterad stampar jag ner för alla trappor igen och traskar bort mot skolan. Slinker in och impulsklipper topparna hos en hårdhänt frisör. Glad över att jag slingrade ur mig att hon skulle göra slingor också. Tveksamt om jag hade haft något hår kvar alls då.
Upp för alla trappor till skolan och har lånat lite böcker och betalat skulden. Dåliga-Du-blicken fås av den stränga UNGA MANLIGA bibliotikarien.
Ska se om jag kan knåpa ner några rader innan det blir en sväng till SÖS och sen fika med Anna.

Vårkänsla



Det verkar som våren har flyttat in hemma hos mig.. Att jag varit ute i solen och promenerat med hundarna
gör inte känslan över att det kanske kommer bli varmt i Sverige igen så långt borta. Hopp finns om det här
landet också!

Den som väntar..

  Den som väntar för länge kan sluta upp väldigt ensam..

Tomt



Det är ganska tomt just nu. Träning skingrade en del av tankarna, en sväng in på webben fick det att klarna.

Svullerilördag

Jag har med andra ord haft familjen här på lördagsfika. Mysigt. Fick en ursäkt att både baka och svulla!

                                                  




Kvällens stora dilemma är nu följande:
Äta hemma och se melodifestivalen eller gå ut och käka?

Morotskaka


Enkel och supergod morotskaka (10 bitar)

100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Kräm:                               
25 g smör
250 g Kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen.


Små saker som berör.

Ibland är det de små sakerna i vardagen som berör än mest. I dag skedde två sådana.
En 96-årig underbar liten tant som som lägger sin varma erfarna hand på ansiktet och ser än rakt in i själen. Som aldrig klagar och har funnit en den harmoni som man bara kan få genom att ha levt så länge och fått så mycket erfarenhet.

På bussen hem sitter det en snygg utländsk man i 30-årsåldern, snyggt klädd, vackra bruna ögon och ser ut som vilken affärskille som helst. Skillnaden är att han inte alls är någon affärskille utan personlig assistent åt en handikappad man. Hela vägen sitter han och smeker handen på mannen i rullstolen och utstrålar så mycket kärlek och trygghet att det smittar av sig på resten av passagerarna i bussen.

Det är visst dom små sakerna som berör och gör än lycklig. Iaf mig, och idag känner jag mig lite mer lycklig än igår. 
                                                                   
                                                                      Det måste ju betyda ngt i alla fall.


Natti!

Nyss hemkommen från praktiken, trött i mössan. Ska upp kl 5 för att gå dit igen så jag kastar in handduken nu och bloggar mer i morgon. Natti natti!

Bojkotta Dunet !

Efter att ha sett Kalla Fakta igår om gässen som plockas levande kan vi väl alla hålla med om att dun är något vi hoppar över tills det går att garantera att gässen är döda när de plockas? NU? Nu? NU?

Familjen händelserik

I min familj är det sällan lugnt.. Igår lyckades brorsan hälla ut teét över sig och fick ganska svåra brännskador över höften. Vi kilade över och tog hundarna medan de andra fick spendera dagen på akuten. IGEN.
Ikväll skulle man satsa på söndagsmiddag och vad händer då? Spisjäveln får kortslutning och börjar ryka och hela huset luktar brända kablar.. Jag fixade dock fiskpaket som nu ligger i grillen istället... Tur att man åtminstone kan laga mat !

Skickar största krya-på-dig kramen till Fanny som ligger sjuk och ska åka till Thailand i morgon med karl´n sin.

Raw Comedy Club

Igår vankades det en massa stå-upp. Var på premiären för Raw's nya lokal på Göta Lejon.

GINA YASHERE               MÅRTEN ANDERSSON      DAVID BATRA             JONAS GARDELL

Grymt bra och roligt. Inte särskilt dyrt och en grej som definitivt borde göras oftare.
Fantastiska komiker och grym publik! Lite långt och med för mycket pauser, men jag förlåter dom! :)


RSS 2.0