Dag 18

Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

Favoritfördelsedag.. Hm.. Jag fyller ju trots allt år mitt under den svenska industrisemestern så det där med att fira födelsedag enligt svensk standard har alltid gått lite sisådär. Mestadels som yngre firades den på semestern, där vi råkade befinna oss. Prinsesstårta är en stor favorit. Nu som äldre firar jag inte med familj längre då jag alltid jobbar och de alltid har semester då. Med ett undantag, förrförra året som jag tror jag utser som den bästa födelsedagen. Befann mig i dalarna, vid vårt fantastiska hus (eller tomt). Familjen + brorsans fina tjej. Tess, Tomas och LillFreja kom upp till dalarna för att fira mig vilket var fantastiskt kul! Som extra överaskning kom syskontrion Eva, Abbe och Olle med LillFred för att grilla medan jag fortfarande så förvånad står och glor.. Det hela slutade i en ganska blöt tillställning, i dubbel bemärkelse, men var fantastiskt kul!

Hum... Börjar inte den här utmaningen bli lite tradig eller är det jag som alltid tröttnar innan det är klart?

Ang dagens snökaos.

Vaknar upp, eller vaknar åter upp av ljudet från plogmaskinen. Inser att det är snöstorm. Eller, jag inser det framförallt för att det inte går att se ut genom fönstrena. Konstaterar, men tänker inte närmare på det.
Inser när det närmar sig bussavgångstid att jag inte hört bussen passera sedan jag klivit upp och kikar in på sl's hemsida. Inte så svårt att lista ut att ALL busstrafik är inställd och att resten av den kommunala trafiken hackar.
Har en bra dag. Låter mig inte slås ned av snö och kaos. Därför att det snöar i det här landet. Emellanåt är det även kaos. Så varför detta eviga jävla gnället? Det jag hatar absolut mest med både väder och sl är det eviga jävla gnället. SLUUUUTA GNÄLL! Alla gör sitt bästa, ingen har önskat snö eller kaos. Det är inte någon persons fel. Det finns ingen att skylla på.. Alla gör sitt bästa, alla vill komma fram, alla har viktiga saker att göra (eller nja).
Satte iaf på mig mina varmaste och torraste skor och pulsade mig fram till tbanan som jag var glad över att överhuvudtaget komma med då det var en aningens fler än mig som ville förbi och fram. Fick pulsa fram genom ett kaosartat söder i sådan motvind att jag emellanåt inte fick luft och med en fantastisk ispeeling. Till slut kom jag fram i alla fall och det tror jag de flesta gjorde. I alla fall alla som försökte och inte sjukade sig.
(Och alla skarptänkta som nu kommit på att jag gjort ett gnälligt inlägg om att inte gnälla har tänkt rätt, svensk dubbelmoral är även något jag praktiserar). Vid det här laget är det svårt att inte få höra gnäll vare sig jag vill eller inte.. (Den här bloggen är helt frivillig att läsa). Ronny Svensson (filmkritikern för er som inte hänger med) har ett långt utlägg på rockklassiker om att han anser att plogbilarna ska vänta på att han har kört ut sin bil för att han minsann är för gammal för att gräva ut bilen och inte nog med det- han betalar ju faktiskt vägskatt! För det gör ju ingen annan och inte heller börjar vi tidigt på mornarna, men självklart Ronny, självklart ska vi vänta på att du dragit upp handen ur chipspåsen och stängt av DVD'n och ska ut och brumma så vi kan åka till jobbet. För du betalar ju vägskatt. Bara en sådan sak.
   För att undvika den stora gnällmassan har jag dagen till ära inte loggat in på Fejjan men gnällandet började ju så fint redan igår. Det finaste och ironiska är nog människors ickeförmåga till reflektion. Ni anser att allt ska vara plogat bums. Gärna där ni går. Gärna ska plogbilen åka framför er medan ni prommar. För att hjälpa alla på traven i er oreflekterade värld så kan jag meddela att plogning utförs av människor, människor som får lön, lön i form att skattepengar. Skattepengar ska delas på en massa saker i vår världfärd men eftersom ni anser att vi ska ha en hel drös med extra plogbilar med människor med jourlön för att det blir snökaos 2 gånger per år så anser ni att vi ska ta de extra pengarna från något annat? Är ni beredda att lämna era barn på sämre förskolor, sätta era åldrande kära på sämre äldreomsorg samt låta fattiga bli fattigare- allt för att få snabb plogning vid snökaos? Det bästa med allt det här är att många av gnällarna inte ens arbetar. För ni vet väl vart ifrån vi får skattepengar? Skattepengar som får plogbilen att rulla? Tänkte väl det. För att få det ena krävs det att det tas från något annat. Slutklämmen på gnället blir därför: Ta inte välfärden för givet! 

Resten av dagen spenderades på söder. Pluggandes med Fanny, lunchades med GurraG, återigen pluggandes med Fanny för att rusa till ett möte... som såklart var instället. Att jag spenderat hela dagen på söder helt i onödan tänker jag inte gnälla över därför att jag fick lite pluggande gjort, jag fick träffa fina Fanny och GurraG och tjejerna. Hem kom jag också. Självklart inte utan att folk gnällde men det är en världslig sak...

RSS 2.0