Åh

En underbar kväll igår. Så rätt och så mysig. Nu längtar jag tills nästa helg och vår weekend. Skönt att komma bort ett par dagar, stänga av mobilen och bara finnas i nuet.

Första dagen på nya praktiken. Kul och intressant och tiden går hur fort som helst. Den här veckan kommer gå snabbt så snart är det helg igen! :)

6 månader

Att 6 månader kan gå så jävla fort. På många sätt känns det som att det var förra veckan vi träffades, på andra som vi kännt varandra så mycket längre. Vi är så jäkla lika för att också vara helt olika. Du sätter guldkant på tillvaron och tiden med dig skimrar. Jag hjärta dig. Du och jag. Vi. 

Inflyttningsfest

Nu vankas det inflyttningsfest i Alvik. Spacklet är på, håret är fönat, juvelerna framplockade och ölen kyld.

Har även betalt räkningar för 10 ggr så mycket som jag tjänat, köpt en beg. kursbok och provkört familjens nya skrothög. Lördag för hela slanten med andra ord. In i dimman, ljusnare det i morgon är jag tillbaka då!


Biokväll med biiiiiiira

Var ju och såg Patrik 1,5 på bio igår med Anna. Fan va bra den var. Som vanligt fällde jag ett par tårar, men även Anna som inte alls är lika blödig. Lika med bra betyg. Innan var vi och käkade grekiskt för att såklart avsluta kvällen med ett par öl. Kaffe var tanken, men efter filmen insåg vi båda, att öl var enda medicinen. Hennes nya stjärna kom förbi och jag tog vrålåket till cykel och åkte hem till mitt. MITT, min lugna och trygga plats. Mitt slott.


Bilduppdatering

Har varit sjukt dålig på att uppdatera bilder (och ta dom för övrigt) men här Thess kommer några på din skatt iaf.

                                 

Som den hemmafru jag är idag så tvättar jag (igen) och planerar för att baka bröd i morgon eller på söndag. Lordi, världen är på väg att gå under.

Hästkukar i röven

Fick min lönespec i förrgår och till min stora glädje rullar det in hela 696 kr på kontot. Lägg till studiebidraget på drygt 2 loppor. En aningen neråt denna månad. Som att åka trixskidor baklänges nedför svarta pisten.
Någon som känner en pimp, en snäll än, som låter mig slippa hästkukar i röven?

Praktiken över.

Sista dagen på praktiken igår och både jag och min handledare verkade ganska lättade att det var slut. Även fast det var skönt att det var färdigt så är det ändå sorgligt. Nu har man hunnit lära känna både personal och boende och det kändes lite sorgligt att lämna. Fick en bamsekram och lovade hälsa på någon dag iaf.
Primärvården nu, 2 veckor vårdcentral, kommer bli riktigt kul. Hända lite mer och snabbare tempo är egentligen min melodi kanske..
I övrigt så har det här varit en av de mysigaste veckorna på länge. Middagar ute, gott vin och kall öl och massa mys. Ikväll fortsätter det med bio i höstmörkret!

Ny människa!

Äntligen har jag sovit ut. Bestämde igår med min handledare att jag inte behövde komma på praktiken idag, vilket jag firade med att lyckas sova. 11 timmar! Känner mig som en ny människa, pånyttfödd. 2 muggar kaffe med Nisse och nu kanske det borde vara dags för lunch/frukost/dagens första intag. Jag borde göra ngt som vanligt, men idag kanske jag ska lägga alla borden och måsten åt sidan och bara njuta av att vara ledig. I morgon ska jag mysa med min vackra Fanny. Middag på något mysigt ställe, beställa in vin och umgås själva. Det var för länge sen...

Dubbelmoral

Och för att ingen ska tro att jag deppat ner mig totalt, för det har jag inte. Jag stannar bara upp för reflektion. Kanske inte leder någonstans, men kanske leder till insikt.

Istället till något som retar mig till vansinne. Dubbelmoral. Man säger saker, predikar, i evigheter om vad man tycker att andra ska bete sig och vips så gör man exakt så själv. Tomma ord. Luft, missunnsamhet och avundsjuka.

Stanna tåget, jag vill kliva av.

Jag har så lätt för att bara åka med tåget när jag väl klivit på det. Stannar inte upp och känner om det är rätt.
Är det så här jag vill leva? Är det de här jag vill göra? Är det så här jag vill ha det? Jag behöver stanna upp, andas in frisk luft, få perspektiv, se det i ett fågelperspektiv. Jag kanske är på rätt väg, men jag behöver känna mig säker. Det är ingen som kommer hålla mig i handen, ingen som kommer sparka mig över tröskeln. Jag måste finna tryggheten i mig själv, styrkan i mig själv. Människor i ens liv kan man byta ut, men mig blir jag inte av med. Jag måste alltid leva med mig, och jag vill att jag ska vara den bästa i mitt liv för visst ska man inte umgås med folk man inte mår bra av..

Helvetes jävla gryning

Enda lediga dagen och gissa vem som sover som mer eller mindre är vaken andra halvan av natten, och definitivt sedan 6. Vid 7 gav jag upp och lämnade karln i sängen för nyhetsmorgon. Rastlösheten kommer krypandes och jag vet inte hur man varvar ner efter så intensiva veckor. Hur gör folk som ligger på rygg hela dagarna? I morgon blir det jobb igen och sen finaste vännens inflyttningsfest. Blir hur kul som helst att träffas igen. Först väcka sömntutan, sen fina lantisar på besök. Bra dag av det här blir det nog tillslut!

Tentakaos bland tvätthögarna

Här tvättas det, skrivs, viks tvätt, skrivs, äts, skrivs. Och ja.. Bilden snodde jag från söte Thess som ÄNTLIGEN kommer till storstaden, till förorten, till mig ! Pussa bebis, snacka goja och ta igen. Fredag har vi dejt.

Stress


Det säger nog allt just nu.


Inlåst, fastlåst, utelåst

Det känns som om någon sitter på min bröstkorg. Pressad, ledsen, trött och frustrerad. Och som oftast, när allt känns hårt kommer saknaden. Saknad efter hud, skeden, armar som håller om än och skapar trygghet. Med dubbla täcken lyckades jag sova ett par timmar till slut. Nu har jag bestämt mig. Jag kommer stänga ute alla i 4 dagar nu. Efter att jag rott hem det här återkommer jag...

Lönelyft mot himlen

I morse strax före 07.00 när jag släntrar in i omklädesrummet på jobbet möts jag av hurra-rop. Vi ska få löneförhöjning!
Jag gör en glädjedans i 6 sekunder, men hinner planera shoppingen, innan jag får höra hur mycket. Ob-tillägget höjs med 2.50. Tvåjävlakronorochfemtioöre. Dåliga skämt sådär tidigt är bvara för mycket.. glömde ju säga att vi får retroaktivt från januari, så 150 kronor någonting kommer jag håva in. Rika mig.

Ikea är en bra ursäkt, mot allt.

Visst är det okej med lång paus i pluggandet om man får chansen att åka med till Ikea? Det är ju trots allt Ikea..
Inhandlade 3 små krukor med 3 små ormbunkar, en tavelram, köksknivar och en hel drös med ljus till Fanny så nu luktar det vanilj i hela lägenheten. Den där bönan har gift sig med vanilj.
                                                                Nåväl, tillbaka till skrivandet.


Fan

Är lite tröttare än beräknat. Som alltid. Kanske för att det är ändå dagen på 2 veckor som jag inte behöver väckarklocka, men de där ölen gjorde nog sitt för att kroppen ska känna sig en aningens mörbultad. Blir frukost (ehh, vilken frukost?) och mängder med kaffe idag. Och så ett jävlar anamma om det ska bli något. För idag måste tentan nästan bli klar, då jag ska jobba ALLA andra dagar fram till deadline på torsdag. Hum. Glömde kanske säga att jag inte har börjat? :S

Öl, middag och rock

Jag vill ju inte att min smulpaj ska bli argsint så det är bäst att jag tar med hennes FINA kommentar genastt! ;)

"JAG kommer och myser in hösten med dig. Var inte orolig. Middag nästa vecka och lite vin. Det kan aldrig slå fel. Jag älskar dig så otroligt systra mi. Saknar sommaren -06 när vi solade hela dagarna, hade kul på kvällarna och bodde nästan hos varandra. ÄLSKAR DIG TILL TUSEN. Vet du förresten att jag ska tatuera in "Jag hjärtar Dig" i nacken? Och du vet vad det betyder. Vänner för alltid! Systrar för alltid. Puss /DIN ANY "

Har haft en så mysig kväll. Middag, öl och rock för hela slanten. Jag hjärta dej.


Försummad blogg

Bloggen är försummad i brist på tid och inspiration. Är helt slut, har börjat kl 7 och jobbar i mer än 2 veckor i sträck, så fler dagar kommer... Igår slocknade jag innan klockan 21 och är idag iaf lite piggare. Har suttit och pluggat ikväll till seminariumet i morgon, känns bra. Nu är det bara den 11 sidor långa praktikuppgiften kvar, som jag inte ens börjat med. Suck. Vill mest göra mysiga höstsaker, som bio, mysiga fikor, laga mat med starka kryddor, shoppa varma snygga kläder, krypa upp i soffan med tända ljus. Det kommer, kanske till jul.. ;)

Bättre karma

Igår gjorde jag en bra gärning. En sådan gärning som kommer få mitt karma att bli bra. Jag skjutsade några från mitt jobb, till en jobbarkompis som hade sin 50-årsfest. Vi visste att det inte skulle komma så många att det hade varit hjärtskärande om vi inte heller hade dykt upp. Hon vart väldigt glad och fick visa upp sin familj och släkt. Hyfsad mat, en del alkohol som jag då inte kunde dricka eftersom jag körde. bara för det var jag så sugen på rödvin att jag nästan dregglade... Efter att ha skjutsat hem alla igen var jag äntligen hemma igen och snart var det dags att åka till jobbet..

Nervös inför bedömningen i morgon. Längtar efter sovmorgon. Längtar tills jag är klar, längtar efter att resa, längtar efter så mycket...

Vänner eller potentiella skjut?

Folk säger ofta att människor med förhållanden blir tråkiga, att dom skjuter iväg vännerna och isolerar sig i sin bubbla. Så är det inte för mig, utan tvärt om. Har märkt att de vänner, hetrokillar, som jag ansett vara mina vänner och bekanta försvinner fortare än jag hinner blinka när jag i förbifarten nämner att jag inte är singel längre.. Är man verkligen vänner då, eller vill dom bara hänga när chansen finns att de får till det, eller får in den... ?


Rak som en telefonstolpe igen

Har dragit upp huvudet ur sanden och varit rak tillslut. Så lätt det var, och jag är nu igen den raka person jag trodde jag var. Lovely. Glad är jag också, babe ringde nyss. Okej är det att jobba i morgon, och att vara hemma en fredag. Kass film på tv, nyduschad och det är tyst och mörkt hemma. Mysigt helt enkelt. Garvat bort en timme med Sandra i tele, som bara vi kan. Läst så mycket bloggar att ögonen blivit fyrkantiga. Det finns så mkt härliga människor med ett så begåvat språk därute som förgyller min tillvaro. Plastiga modebloggar, fjortisar som bara skriver om sina skoldagar står jag över.
Nu blir det avrundning framför filmen i sängen i stället. Godnatt, i morgon bestiger jag åter kronan!

Som en ostig båge..

Jag som alltid tyckt att jag är väldigt rak och ärlig har stött på min egen svaghet. Just nu är jag krokigare än en ostbåge och stoppar huvudet i sanden istället för att säga som det är. Vad är jag rädd för?

Ingen helg här inte

Fredag fredag fredag. Helg för de flesta, inte mig. Efter veckan på praktiken firar jag med att jobba hela helgen för att ha praktik hela nästa vecka. Plus studier. Trött i mössan och har gäspat hela dagen.. Längtar efter starkt kaffe men väntar tills Nisse kommer efter frisören. Jävla fåfänga män. (som jag gillar att dom är såklart :P)

Har skrivit en att-göra-lista så det är väl bara att sätta igång...

Dagens fundering först.. Varför ska folk envisas med att alltid trycka på knappen vid övergångsstället, trots att det redan står folk där. Tror dom inte att det redan är tryckt, eller är det en förkärlek till att trycka knappar kvar sen dom var små?

Fantasier..

Jag kan inte sluta fantisera. Fantiserar om stor, fin lägenhet. Kikar på lägenhetsanonser, kan inte låta bli att gå in i fina möbelaffärer. Drömmer om stora härliga, djupa soffor, stora matsalsbord. Högt i tak, stora fönster, stilren inredning, färger, djup och känsla.
För att stilla en gnutta av mitt begär så ska jag vara med och pimpa Annas nya lilla lya i månadsskiftet när hon ska flytta.

Ikväll har jag varit hemma hos denne snutta och blivit bjuden på soppmiddag. Väldigt smarrigt och MÄTTANDE.
Massa kärlek och mys och båda två kände oss nog lite mindre ensamma efteråt. Nyss hemkommen efter att ha hojat hem på cykelns motsvarighet till en volvo 240.

Bye babe <3

Jaha. Då har Han åkt då. 2½ vecka borta. Har varit två supermysiga dagar, vilket gör att det börjas saknas på än gång. Hoppas tiden går fort och att vi ses snart igen! Förkyld, tycker synd om mig själv och helt slut blir det sängen nu på sturt.
Bye bye babe! <3

RSS 2.0