Löjligt lycklig

Just nu gör det här mig löjligt lycklig. Sommar sommar sommar. I stockholm. Du är är min!


Osvenskt skrytande - Jag är bäst!

Inför juridiktentan för drygt en månad sedan så var jag lite pirrig. Kände att det här kan jag nog. Det här är ju fasen kul! Fantiserade lite i smyg på att kanske till och med sätta ett VG. Väl Godkänt. Tanken gjorde mig lite kåt, men vågade knappt fantisera om det. Efter att ha skrivit tentan kändes det inte så bra helt plötsligt. Tyckte jag missuppfattat frågorna, svamlat ut. Trodde helt plötsligt att jag inte ens hade klarat den. Förträngde tentan i 4 veckor men idag, äntligen, hämtade jag ut resultatet. Och gissa vad? VG!
Nästan kom där, rakt upp och ned, framför studierekorn. Eller kanske inte, men lite våt blev jag allt.
Och efter det är så jävla osvenskt att skryta ska jag göra det. Bara för att. För att jag är mäkta stolt över mig själv.
Därför bjuder jag på det bonnigaste bajenkortet som någonsin tagits.

Men lyckan är ungefär detsamma. För jag satte den visst-rakt in i mål!

Tyngden över axlarna gör mig svag..

Just nu är jag lite disträ och ursäktar mig för det redan innan någon lackar ur.  Pressad upp över öronen och axlarna är tunga som bly. Till helgen är jag människa igen, eller i alla fall mig själv så jag tror jag återkommer då istället..

Slutpumpad efter helgen..

Efter en ganska intensiv helg så kryper jag nu upp i soffan med mjukisbyxor för att hinna plugga ett par timmar innan det vankas kväll. Ser slutminutrarna på bajenmatchen och önskar jag vore där.
Här kommer en liten aning om vad jag sysslat med..


Det hela kan ju liknas med camping. Inte konstigt att man är helt slut.

De här små älsklingarna är numer äntligen mina. Från att inte varit särskilt intresserad av skor
har jag nu fler än de flesta...

Och ny tavla. Jävlar vad snygg den är. Kärlek vid första ögonkastet!


Puss på er!

Bajens efterlängtade seger. Igen.

Hemkommen från en hektisk dag. Avslutade den perfekt med bortamatch för Bajen på grimsta mot Brommapojkarna.
Att det blev 1-0 i 82:a minuten i en i övrigt blek match satte guldkanten på plats. Nytt sällskap var inte helt fel det heller. Ett par nya bajare får nämligen gärna flytta in i min telefonbok nu. Nu är det väl dags att kissa och gå och lägga sig. Roligare än så här verkar det ju nämligen inte bli. En söderkväll just ikväll hade ju inte suttit fel. Inte helt fel.

Chanko. Älskling!
Bilden lånad från Hammarbyfotboll.

Återkommer med blomsterblogg

Ja, jag vet att det varit lite glest här. Mycket att göra och tyngden på mina axlar börjar göra sig påmind. Där emellan funderar jag på vad fan jag håller på med. Men det är en annan historia.

Helgen hann med planterande på balkongen iaf. Det är lite min vårpassion. Som den unga tant jag är. Men det är inte riktigt vår annars. Framförallt inte sommar.

Underbara taklökar

Ja, jag tvingar er se mer. Här kommer det..

Vackert. Det tar inte slut här. Nejdå.

Lavendel. Hela balkongen luktar underbart.

Ja okejdå. Nu är det slut. Men kanske återkommer när de växt till sig också. Här är det ju nyplanterat.
Kanske ska starta en blomsterblogg istället. Hell no.

Rädda mammorna!

Alla mammor har det helt enkelt inte lika bra, eller lätt. Att i krig använda våld och sexuella övergrepp på kvinnor för att sätta skräck i en befolkning är omsakligt, fruktansvärt och oacceptabelt.

"De sa: nu ska vi göra det svårt för dig". Därefter våldtogs Vumilia Mulimayi av nio män. Då var hon i sjätte månaden.

5 kronor
har alla råd med. Skänk åtminstone det. Klicka på headern eller i inlägget längre ner. Hjälp en mamma du med!

Humor

                                                           Det här är det som roar mig ikväll.
Och tanken på att gifta mig med Dan Brown. Tvivlar på tryckt stämning och stillasittande dumgloende på tv. Man skulle förmodligen aldrig se honom, men hey. Det är ju min dröm och i den blir det som jag vill.

Änglar och demoner-premiären



Ikväll var premiären av Änglar och demoner och självklart var jag där med min partner in crime.
I 3 år har vi väntat på den här premiären och nu var vi fan nervösa. Den här boken är inte riktigt lika bra som
Da vinci-koden och uppföljare som film, är ju alltid en uppföljare. Men icke. Lyriska, pirriga och lyckliga klämde vi oss ut ur biosalongen. Det var tvunget att klämma ner en kall öl efteråt för att smälta intrycken men framförallt drömma oss till Rom. Är så sugen på att åka dit nu, mer än någonsin. Historia, religion, mäktighet/pampighet, kunskap.
En historiakurs på universitetet lockar också. Kanske något till nästan sommar att bita i.

Dessutom fick vi oss varsinna 2 biljetter till förhandsvisning till Sandra Bullocks nya film. Gratis är gott, och då kan jag till och med tänka mig att ägna tid åt ytliga komedier på bio..

Italienskt

Nu ger jag upp det där med pluggandet för idag (det hela gick ju sådär iaf) och beger mig ut för att äta italienskt till middag.  
Bjuder på en vimmelbild från förra helgen. Riktigt så arg som jag ser ut var jag inte såklart. Jag råkar bara se ut så.

Under jorden

Idag går jag lite under jorden. Har sjukt mycket läsning att ta igen och komma ikapp med.
Kaffet är på, persiennerna neddragna och mobilen på ljudlös. Återkommer med mörkret.

Rädda mammorna!

 

Just nu pågår krig och väpnade konflikter på ett trettiotal olika platser i världen. Varje dag våldtas, stympas och dödas kvinnor i krigs- och konfliktområden. I dagens krig och konflikter används sexualiserat våld medvetet som vapen. Våldtagna kvinnor och flickor riskerar, förutom skador, oönskade graviditeter och förnedring. De riskerar även att förskjutas från sin familj och sin by.
Röda Korsets närvaro minskar risken för övergrepp. Röda Korsets Rädda Mammorna-kampanj inbringar pengar till arbetet för att skydda kvinnor och deras familjer.


Kampanjen avslutas med en direktsänd insamlingskväll i TV4 på mors dag den 31 maj. Fram till dess hoppas man att så många svenska bloggare som möjligt har gått med och skänkt pengar för att hjälpa kvinnor runt om i världen.


Låt oss visa att bloggvärlden är en kraft att räkna med! ♥


Sommarefterrätt

Helgen har avnjutits med årets första jordgubbar. De smakade även sommar och sol.

Jordgubbar, maräng och lite grädde. Och citronmeliss- För Sandras skull ;)

Californication

Just nu är det Californication som gäller. Första säsongen ses igen, på box. Jäklar vad bra det är. Intelligent, snuskigt, vackert och sorgligt. Vad mer kan man begära? Kom ut andra säsongen, jag varnar dig. Jag är uttråkad och farlig.  

Min sköna böna

Och här är hon, min sköna böna. I sitt esse ;)


Falukorvshysteri

Den här veckan har jag ätit så mycket kall falukorv att Kicki Danielsson framstår som hälsosam. Dags att handla kanske? Och skärpa sig kanske också passar sig.

Avnjutit dagen med sköna bönan Anna. Fikat och strosat runt i ett iskallt Stockholm. Fint om den där sommaren skulle komma nu. Vi har ju sommarskor att gå in!

Telefonnummer i BH'n

Fick ett nummer med mig hem igår. Telefonnummer i BH'n. Nedskrivet på ett kvitto. Från en tjej!

S fick för sig att undersöka halsen på Herr dominant så jag letade nya vänner. Hon var klockren, fantastisk och jag garvade tills tårarna sprutade. När hon gick lämnade hon sitt nummer. Kanske fick mig en ny vän där. Faktiskt.


Samanfattning

Jag tror det går bra att samanfatta den här valborgshelgen som alkoholhelg. Är det inte sprit som intagits i kroppen har kroppen förjäves kämpat med att få ut den, för att lagom tills dess fyllas på. 2 utgångar har det även hunnits med, jag som sällan är ute tog visst i lite.

Valborg med bruttorna, ost, kex, frukt och vin. MASSA vin. Och utgång.



Lördag med bruttan, middag och vin. Och fira Marcus på Crazy Train. Och åka limmo. Och utgång.


Svaret är ja på frågan om jag dövar något.

RSS 2.0