Ett nytt fan av höst

Det kanske inte är så pjåkigt det där med höst i alla fall. Män i kofta, smask, män i kofta får benen att vika sig. Grå, stickad, med stora knappar. Män med knut också, män med knut i schysst mössa fungerar också. Surfarkillar med kläder ungefär. För min egen del är det inte så pjåkigt med mössa heller. Och halsduk, en sådan där stor och stickad (eller virkad). Och stövlar, filtar och tända ljus. Glöm inte rödvinet och dubbla täcken. Framtidsplaner, visioner och planeringar. Resor också, till varmt och kallt. Kanske till och med julpyssel. Höst är nya grejen. Jag är numer ett fan av höst.

Ett nytt fan av höst

Det kanske inte är så pjåkigt det där med höst i alla fall. Män i kofta, smask, män i kofta får benen att vika sig. Grå, stickad, med stora knappar. Män med knut också, män med knut i schysst mössa fungerar också. Surfarkillar med kläder ungefär. För min egen del är det inte så pjåkigt med mössa heller. Och halsduk, en sådan där stor och stickad (eller virkad). Och stövlar, filtar och tända ljus. Glöm inte rödvinet och dubbla täcken. Framtidsplaner, visioner och planeringar. Resor också, till varmt och kallt. Kanske till och med julpyssel. Höst är nya grejen. Jag är numer ett fan av höst.

Andra filmen om ICA-Jerry

Haha, nu tycker jag bara att filmerna är sjukt bra. De visar ju på den grova diskrimineringen av handikapp i alla dess former. På ett hysteriskt roligt sätt. Go, Jerry go!


Nya ICA-reklamen

Nya ICA-reklamen. Inte helt politiskt korrekt. Ganska chockerande faktiskt. Ändå kan man inte riktigt låta bli att garva. Hur fan kan dom få sända det här? :)


Grattis Anna

Grattis till finaste smulpajen på 25-årsdagen. Idag är du officiellt tant :)


Deprimerande framtidsutsikter

Vi anser det vara humant/medmänskligt/barmhärtigt att avliva djur då dom lever och vi inte anser att de längre har något levnadsvärde och vi vill göra slut på deras lidande. I en värld (västvärld) där vi hela tiden höjer medellivslängden för var år som går finns det inga studier som tyder på att vi höjer levnadsvärdet överhuvudtaget. Det enda vi gör är att öka livslidandet. Vi kommer lida i en hel del år extra. Vi kommer ligga där på hemmet (eller hemma) och ha ont, vara mulitsjuka, äta hiskliga mängder mediciner med svåra biverkningar, få våra anhöriga att ha dåligt samvete för att de inte hinner (vill) hälsa på oss. Dessutom kommer vi inte kuna bli försörjda för andelen 65+ är då nästan lika många som arbetande. Vartannat barn som föds idag kommer bli hundra år. Det är många extra år av lidande. Bra jobbat västvärlden.

En annorlunda kombo

En annorlunda kombo, men ack så bra olikheter tillsammans blir:


Jämställt föräldraskap

Nyhetsmorgon var i mina ögon sjukt intressant idag. Det där är min kärringådra,-nyhetsmorgon och efter 10. Hur som så var det en jämställdshetsdisskusion och framförallt med betoning på föräldrafrågan. Ni som tycker man inte kan uttala och disskutera sig om saker man själv inte upplevt (?) kan ju sluta läsa redan nu, för nu ska jag ha åsikter. Det är ju trots allt min blogg.
Mjölkmannen, eller vad nu det är man kallar honom, pappan som ska se om det går att framkalla mjölk i brösten på män så att även de kan amma var bland annat där. De som direkt blir arga redan där, har missat poängen helt. Själva ammandet är ju en provocation, för att människor ska öppna ögonen. Orka engagera sig, bry sig. Det är ju nämligen en folksjukdom numer. Samhällsfrågor, politik, jämställdhetsfrågor. Vad har det för betydelse jämfört med senaste kändisskvallret, nagellacket, klädmärket?
Jag tror att den stora 'fienden' i jämställdhetsfrågan kring föräldraskap är kvinnor själva. Kontroversiellt som kvinna att tycka kanske, men jag tror att vi kvinnor är 'fiender' mot oss själva i många frågor, bland annat karriär, men det får jag väl ägna ett annat inlägg åt. De flesta kvinnor låter inte männen vara pappalediga halva tiden utan kanske ett par månader eller inget alls. De skyller på ekonomi, praktiska skäl som att pappan inte kan vara ledig från sitt då mycket viktigare jobb eller att barn behöver sin mamma mer än pappan. De första och det sista argumentet får mig att gå i taket direkt. För det första så ska man inte skaffa barn om man inte kan försörja dem. Vad försörja innebär så är det ju en smaksak. För mig är det inte en ursäkt att man inte låter pappa vara pappa på samma villkor som mamma bara för att man inte tycker det passar sig med en begagnad barnvagn. Är det sådana saker du ska förmedla till ditt barn? Det var viktigare att ha en ny, skitdyr barnvagn när du var liten än att du fick en bra relation till din pappa. Jag tror inte något barn skulle hålla med om det. Att dessutom kvinnor oftare har lågbetalda omsorgsjobb än män gör antagligen att de inte är så sugna på att gå dit heller och ser det där med mödraskapet som en ursäkt att inte behöva jobba på ett tag heller. Förutom mjölkmannen var det på nyhetsmorgon en jämställdshetsexpert också. Han tryckte på en viktig sak, att vår syn på hela föräldraskapet är stagnerad. Man måste bryta normer för att komma någonstans, någon måste börja. Hur ska kvinnor någonsin bli attraktiva på arbetsmarknaden när de "aldrig är där"? Det där kan jag prata om i evigheter, men ska hålla mig någorlunda kort. Det sista argumentet då, att mödrar är viktigare än papporna. Det är väl överbevisat vid det här laget att båda föräldrarna är lika viktiga? 2009, är det verkligen ett argument fortfarande? Kvinnor kan sparka fotboll med sina barn och pappor kan trösta när barnen är ledsna.


Nu finns det säkert de där ute som sitter och kokar i stolen/soffan där hemma och tänker; vad fan har hon att säga? Barnlös dessutom och åsikter om både ditt och datt. Samhällsfrågor och annat (i mina ögon) viktiga frågor. Javisst, jag är barnlös, det är jag påtagligt medveten om, men jag vet hur det är att vara barn vilket många verkar ha glömt. Det ger mig rätten att tycka en jäkla massa. För om man anser att man måste vara i samma situation som andra för att få uttala sig, kan man då någonsin göra det? Alla situationer är unika och vi är medmänniskor. För vissa finns empatin kvar helt enkelt samt viljan att sätta sig in i andras siutationer, lära mig av andra, utvecklas och bli starkare. Och ja, ni får gärna kommentera, säga emot, komma med andra infallsvinklar, argument med mera. Det är så det blir en disskusion.

Ken i rosabandet-anda

Nu i cancertider måste jag tipsa om en grym låt. Har konstigt nog snöat in på Ken tillfälligt. Fråga mig inte hur det kom sig, jag håller på att spåra ur :) Hur som, lyssna, ta in. Få artister som sjunger så utlämnande, innerligt och ärligt...


BBC

Träffade Fanny igår efter att ha presenterat handlingsplan i skolan. Bestämde oss för söders bästa sushi på götgatsbacken. När vi står där utanför (vi var lite tidiga) och väntar mitt inne i ett engegerande samtal så får vi en mick uppkörd under näsan. Inte mindre än BBC vill höra varför vi svenskar har så svårt för MRS ANKA när samtidigt 1 miljon kollar på programmet. Haha, den där Anka vägrar att lämna mig i fred! Skulle sändas i brittisk radio framöver iaf. Efter sushin så promenderade vi till hornstull för mysfika resten av eftermiddagen! <3

Ledig idag och funderar på att faktiskt bege mig ut i solen. Vad gör ni andra sockertoppar?

RSS 2.0