Akta er för mig!

Alla som varit hemma hos mig vet att jag har en amerikansk fotbollsspelade som dörrvakt.
När jag klev ur hissen igår kände jag direkt att något var fel. Livvakten satt i grannens hållare!
Hjärtat började rusa, svetten bryta ut. VA FAN!
Min granne är dessutom förlamad, så jag anser han ha ett ganska bra alibi för detta hemska brott.
Nu ska jag hänga vid nyckelhålet för att se vem förövaren är. Min gubbe är iaf tillbaka där han ska vara. Skönt.


...

"jag såg nån som var annorlunda än de andra, mognare, som fattade nåt när du ville fatta. jag ska inte klä ord på dina känslor, men jag fick uppfattningen att du inte passade in egentligen men du anpassade dig och gick ner ett par nivåer för att möta dina polare. jag såg en annan människa helt enkelt, det är nog för mig att 'få ut' "

Pauls kommentar om vad han fick ut av att umgås med mig när jag var så ung och inte han.. Efter en del andra träffande saker så satte han huvudet på spiken. Inte ofta som jag längre får tårar i ögonen, men nu har jag det.

Jag passade aldrig in.


Frissatajm

Idag är ännu en dag i de rastlösas träsk. 
Som ni vet har jag och Anna myntat ett nytt begrepp. Singelsex.
Jag har idag upplevt det bästa singelsexet på LÄNGE. Jag var nämligen och klippte mig. Åhh! Denna rejäla irakiska kvinna. Jag ÄLSKAR min frisör. Hon vet precis hur jag vill ha det. Och tar i, klipper och klipper och klipper. Drar fingrarna genom mitt hår, tvättar hårt, masserar hårbotten. När hon börjar föna och drar rundborsten mot min hårbotten kommer jag nästan.

Hon är bäst. Hon ger råd, berättar om hur det är att flyttat till ett främmande land som ensam kvinna.
Hon är rejäl, tärd, men har sån kämparglöd. Så jävla skönt att se hur människor kan komma upp sig från att ha INGENTING. Hon behöver ingen karl för att klara sig. Hnon är företagsam och självständig. Vi "svenskar" är så förbannat lata och väntar på att allt ska komma till oss. Att pappa staten finns där. Vi behöver inte kämpa för att ha mat på bordet. Missförstå mig inte. Det finns fantastiska männiksor och jag står bakom att samhället ska fånga upp oss om vi faller. Jag tror ibland bara att det får människor att slappa. Synd.

Iaf så var det dags att klippa sig. Skrämmande länge sen. Gick dock för att handla sen så i stormen vart mina fina prinsesslockar förstörda, men vad gör det, för lika glad är jag för det, men gladast är nog räven...
image82
                                                                   Taaaadaaaa

Tomas Bodström...

...Har idag, som Paul uttryckte det, fått mig att glida hela vägen hem till söderberga.

Efter ett seminarium om ungdomsbrottslighet var jag salig. Han är inte bara förbannat snygg och charmig där han satt med 2 dagars skäggstubb, snyggt och ledigt klädd utan han är även påläst, smart och ödmjuk. Inte en rad hade han nerskriven, vilket såklart han inte ska behöva, det är ju trots allt hans jobb, men ändå. Han utstrålar säkerhet, han vet vad han pratar om. Han är smart, han är engagerad. Han brinner. Och jag brinner. Haha. 
image81
Kanske dags att söka hjälp nu Viktoria?  

Upprörd!

Efter att sent kommit hem från mormor slår jag mig ner i soffan för att titta på debattprogrammet på 4:an, kvällsöppet, där debatten ikväll handlade om de Svenska våldtäcktsmålen. Speciellt uppmärksammat efter en massa mediauppsåt kring den här Tito. Han och hans fru ställer upp för att för att bedyra Titos oskyldighet men mest handlar det om att Tito är sur på det Svenska rättsystemet och att det blivit en politisk fråga för Chile. Hum. Är det helt plötsligt skillnad på svenska misstänkta våldtäcksmän och utländska? Varför är det alltid en politisk fråga så fort det handlar om någon med utländsk bakgrund? Det har väl inte med saken att göra? Saken handlar om hurvida hans kuk varit i denna flicka mot hennes vilja eller inte. Inte om hans svarta, gula eller vita kuk varit där. För det spelar ingen som helst roll. Och nej Tito, det här är ingen politisk kupp mot dig och Chile. Det här är ett "vanligt" fall, där enda skillnaden är att DU är känd och även vittnena. Är han då skyldig? Ingen aning. Det är det bara han och tjejen som vet, och tyvärr så är det precis det som är problemet med sådana här fall. Speciellt när det hände för snart 9 år sedan. Det är trovärdighet och vittnen som spelar roll, inga sakliga bevis finns sällan efter så många år.
Nu till det som fick mig att flyga upp ur soffan och fram till bloggen.
Mycket har jag normalt att säga om Gudrun Schyman och hennes FI, men idag satte hon huvudet på spiken. Hon var saklig, påläst, lugn och respektingivande. "Mot" henne var då brottmålsadvokaterna Pelle Svensson och Leif Selbersky. Denna Pelle skulle jag utan att tveka kunna köra upp en stor svart löskuk i arslet på. Satan till mansgris och idiot var det länge sedan jag skådade i tv. Leif var iaf något bättre och saklig även om han fick pulsen att öka.. Men när denna Pelle börjar yra, gasta om att kvinnor tror att dom ska få en gräddfil i svenska rättsystemet för att dom är kvinnor blir jag så arg att jag kan koka. Tack gode gud för att jag är hemma och inte i den där studion för jag kunde se hur Gudrun var nära att tappa behärskningen i slutet även hon fast hon uppförde sig profissionellt som få hade kunnat då. Denna insnöade Pelle, lite för gammal, lite för trång tror på fullaste allvar att tjejer tycker det är roligt att anmäla oskyldiga karlar för våldtäckt. Självklart förekommer även det, som i andra mål, det är inte det som är frågan. Frågan är: Vi måste hjälpa kvinnor att anmäla, se till att dom inte blir kränkta i rätten, se till att fler mottagningar finns för offren på sjukhusen så att dom kan åka in och få sina kroppar undersökta och bevis dokumenteras så det blir SAKLIGA frågor i rätten. För självklart är det bättre än ord mot ord. Det förstår vi alla. Det äre ingen som vill att så fort en kvinna kliver in i rättsalen så ska männen fällas. Vi kräver en lika rättvis rättegång där vi ska bli lika mycket trodda, respekterade och uppmärksammade som männen. Pelle, läs min betoning på LIKA. Inte bättre, lättare. Jag börjar undra om herr Svensson har ett par lik i garderoben själv han inte vill ska komma ut... För mig är feminism: LIKA. Lika lön, samma behandling, lika i föräldra frågan. På gott och på ont. LIKA! Självklart är jag feminist. Det har inget med hår under armar eller truckflator för den som trodde det. Jag är fortfarande attraherad av män, jag vill fortfarande göra mig fin så som jag vill att dom gör sig fina för mig. För att både män och kvinnor vill vara speciella och smickrade. För att vi är lika, men i olika kroppar. Va inte så förbannat fyrkantiga. Det straffar sig.


...

Lördag i ensamhet. Tända ljus. Filt i soffan, myskläder på. Handboll på tv. Förlust.
Jobbat, gått bra. På väg därifrån slår en välbekant känsla till. En sådan känsla som jag har så svårt att förklara, men som jag vill leva utan. En rastlös känsla, men där ändå orken saknas. En ledsam känsla, men där inga tårar får plats. Där ångesten ligger under ytan, där ensamheten finns. Ändå tackar jag nej till sällskap. Både nytt som välbekant. Ikväll rymms inte fler i soffan, ikväll rymms inte fler i hjärtat. Jag är så tom. Tom.

Kreativitet

Vaknade i morse, strax innan 9. Nisse ringde och ville komma och fika vilken han så klart fick :)
På med skorna och va ute och gick och joggade innan frukost. Laddade även tvättmaskinerna. Så kom Nisse och vi fikade. Alltid mysigt! Vi kikade lägenheter och jag blir alltid lika sugen. Vill ha ha förändring, vill bo närmare stan. Är så förbannat trött på att åka tub. Dock kommer det bli skönare när jag nu ska vara på Ersta dom närmaste månaderna..

Har skrivit på min hemtena på eftermiddagen, men inte fått in ngt riktigt flow.  Jag brukar ju gilla hemtentor, men nu vet jag inte. Kanske bara är för att jag läst på för lite...Omtentorna tog hårt på tiden. Usch. I morrn kan man maila om resultatet på statistiken. Nervös.

Ikväll har jag packat ner julsakerna efter klagomål av Nisse, som för övrigt fyller år idag. Bästa grattiskramen!
Har även bädad med rena sängkläder och satt i mitt nya täcke. Ser sååå fram emot att krypa ner under mitt dubbeltäcke. Det är hur tjockt som helst..

Nu sista spurten på handbollen. Sverigen spelar riktigt bra! Kanske kan vi bli lika bra som vi var för ett par år sen?

Dagen med stort D

Idag, 3 min efter att jag slagit up ögonen ringer det på dörren. En nyvaken och förvånad Viktoria öppnar dörren till en superärtig pigg Anna som rusar in och sätter på kaffe. Tur det iaf :) Sen har dagen bara varit helt perfekt! Vi var ute och gick i 2 timmar i solen, med undantag för fotona vi tog. Det var så jäkla skönt. Och vackert! Vi insåg båda två att vi verkligen behöver komma ut och röra på oss mer. Både för att komma ut i luften och solen, men framför allt för att vi båda känner att kilona som kommit smygandes inte är till vår fördel.
Sen jag började plugga så har jag verkligen märkt hur stillasittandes mitt liv blivit och det är inte alls något jag gillar. Så därför så deklarerar jag nu mitt nya liv här i bloggen för att jag sen kommer skämmas om jag latar mig.
Från och med i dag måndag:
1. Promma minst 3 dagar i veckan, minst en timme varje gång.
2. Äta tills jag är mätt, inte tills jag kräks.
3. Försöka köra 1 pass i veckan på jobbet. Hårt.

Ligg på mig nu så jag inte kan fuska! Idag är första dagen till ett hälsosammare liv!
Och nej, om någon funderar. Jag kommer inte banta. Är så smart att jag vet att det inte funkar. Man håller aldrig vikten man gått ner utan går upp den. Det handlar om att byta livsstil!

För att se bilderna, kolla: sweetprincesss.bilddagboken.se


Nattfilosofi

Sitter och tankar Ulf Lundells sommarprat. Har så blandade känslor om den karln. På ett sätt gillar jag honom, till och med beundrar honom. Lika mycket föraktar jag honom, ja till och med äcklas. Har läst en del av hans böcker. Samma sak där. Gillar dom, men hatar dom också. 'frukost på en främmande planet' var en av dom värsta böckerna jag läst. Kanske mest för att det var över 900 sidor utan skiljetecken, men ja.. För att mycket av Uffes just sämre sidor kommer fram. Det är framförallt hans GUBBSJUKA!

Men när jag nu denna lördagsnatt funderar på saken så slår det mig. Är det verkligen han det är "fel" på? Är det bara han, eller är det så alla gubbar är? Han kanske bara har ärligheten och staken nog för att stå för det. Att han dessutom är känd och älskad av många gör ju inte saken svårare. Han har till skillnad från andra gubbs tillgång till unga tjejer. Så frågan är. Är han gubbsjuk eller alla gubbars dröm?

Tänk till

Den bästa låten som spelar just nu är Lars winnerbäck och miss li's singel "om du lämnade mig nu".
Den har en otroligt vacker och träffande text som jag önskar att så många fler av ens vänner (och övriga) skulle lyssna på. För att förstå. Förstå att de sätter sina vänner åt sidan, eller helt enkelt överger dom. Någon gång kommer de sedan vakna upp, ensam, singel och UTAN vänner. Jag skulle önska att fler inser att ens vänner är ngt som består medan karlarna kommer ioch går.  För så ÄR det.

jag skulle vakna mitt i natten
och gå upp och ta en långpromenad
jag skulle låta blicken möta andra ögon
i en främmande stad
jag skulle inte ha så bråttom
med att träffa nån ny
jag har rätt mycket med mig själv
precis som du
jag skulle andas i det tomrum som blev över
om du lämnade mig nu

jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
och låta Stockholm va
jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha
jag skulle unna mig att drömma
hundra mil genom Europa
om en främling
lika tillitsfull som du
jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
om du lämnade mig nu

jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
jag skulle sakna den där stunden som vi har
när vi till slut har blivit sams
jag kanske skulle söka upp
kontakter som jag tappat
som jag varit med
förut nånstans
jag antar det finns nån du skulle ringa
om jag inte fanns

jag kanske skulle leta upp nån yngre
som en fjäder i hatten
det skulle bli för tomt om ingen fanns där
som värmde mig i natten
men jag skulle aldrig ha tålamod nog
att bli förstådd
ingen känner mig
så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu


Stress

2 veckor kvar på kursen och 3 seminarium och en stor hemtenta. Lägg till 2 salstentor som jag ska skriva på lördag samtidigt. I morgon ska jag plugga på studentpalatset med Frankander hela dagen. I övrigt, räkna inte med att se mig på ett tag..


Måndag igen

Fy. Vardag. Ser fortfarande förjävlig ut, tabletterna funkar inte.. Men humöret är på topp iaf, för Klara tog min tenta idag som vi fick tillbaka och jag klarade den!!! Är så jävla glad. Psykologin avklarad! Det va det bästa som kunde starta det här året. Ny energi och nya krafter. Den hade varit vidrig och omtenta. Det känns tillräckligt tungt med lördagstentorna nu :(

På Jannes (nisse) begäran ska jag lägga ut ett kort på mig från igår. Det krävs en del självdistans för att visa ngt så jävla fult, haha. Men vad gör man inte.. :) Tur för dig att jag klarade tentan så jag är på bra humör :)
image80
Ser ni den lilla springan där jag ser ngt? haha

Bulldog 2

Besök på närakuten. Fick en massa kortison och ngn allergimedicin. Klockan 18 kunde jag öppna båda ögonen. Nu ser jag, men ser fan inte klok ut. Svullet och RÖTT. Som en bulldog. Men som en viss B skrev.. "det gör inget, jag är djurvän". :)

Bröt min vita månad lite ikväll också med ett par glas rödvin. Men ingen utgång i helgen. Det är huvudsaken. Blir inge skola i morrn. Jag väntar tills tisdag. Då har det förhoppningsvis lagt sig lite. Även om läkaren sa att det kommer vara svullet upp mot en vecka, framförallt på mornarna. Suck. Det här SUGER.

Handlade iaf lite skit i Ikea. Skoj, även om folk glodde som satan.

Tack Anna för BÄSTA stödet. ÄLSKLING!

Bulldog

Nu vet jag definitivt hur det känns att vara en sönderavlad bulldog som inte längre kan öpppna ögonen.
Jag både känner mig så och ser ut som så.. Kände igår att det började svida på ögonlocken och kände på kvällen hur de sved och började svullna.. I natt har jag drömt om allt som har med kliande att göra eftersom det kliat så mycket i ansiktet. När jag väl tänkte öppna ögonen och vakna.... så gick det inte!!
Jag kan inte öppna det vänstra ögat alls och om jag anstänger mig så ser jag med det högra.. Jag ser fan inte KLOK ut. Ringt vårdguiden och sköterskan där tyckte det va dags att åka in, att det är så pass stark reaktion att man måste göra ngt.. Som tur är så är det bara i huden och sätter sig inte i andningsorganen. Men eftersom det blir värre och värre så vet man ju inte vart det slutar. Ska se till att dom testar mig nu, det borde man fan ha rätt till!!!
Ska lägga upp ett snyggt kort sen, när jag förhoppningsvis ser at stoppa in kabeln i datorn.

Återkommer.

Gör om, Gör rätt

Som misstänkt så bröts alla nyårslöften. Direkt. Ett av dom gjorde mig ganska ledsen dock.
Att lyckas bruta löftet " bara umgås med människor som får dig att må bra" efter 2 dagar är inte okej. Inte okej mot mig. Mig själv. Nu gället det dock igen, plus ännu en vishet. Din magkänsla har nästan alltid rätt. Följ den!

Har vit månad. Och inte en droppe har druckits i helgen heller. Inte ens lite vin till maten.
Längtar till sommaren. Vintern börjar kännas tung och lång. Eller det kanske är livet?

RSS 2.0