LCHF, GI eller gottegris?

Vardagslyx i detta kolhydratfattiga hem. Det kan ju lätt bli jäkligt enformigt så därför bjuckar jag på detta grymma recept. Innehållet ligger redan långt ner i magen. Ingredienser: Fyllning *400 gram köttfärs *salt och peppar *2 st vitlöksklyfta(or) *1 st gul lök(ar) *3 msk vatten *1,5 msk tomatpuré *timjan Botten *4 st ägg *1 dl grädde * 2 msk smör *1 tsk oregano Täcke *2 dl riven ost *1 dl grädde *0,5 dl crème fraiche *10 st cocktailtomater Tillagning 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort. 3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225. 4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback